dinsdag 23 februari 2016

Easy smokey eye!

Wie wil nu niet een super intense zwoele blik die iedereen kan betoveren? Een smokey eye is één van de meest populaire looks maar volgens sommigen moeilijk om te bereiken. Werken met donkere kleuren kan soms voor problemen zorgen omdat ze moeilijker blenden en bij knoeien creëert het vlekken. Tot vandaag! Wij leren je in een paar makkelijke stappen een makkelijke en snelle werkwijze tot een smokey eye! Let's do this!


Bij een dramatische ooglook kan je best beginnen met de ogen en daarna je gezicht zodat je het gevallen pigment kan wegvegen. Neem 2 stukjes plakband van ongeveer 3 centimeter en plak ze een paar keer op je hand om het te veel aan lijm te verwijderen. Plak ze daarna aan de uiteinden van je oog, beginnend onder je onderste wimperlijn richting het einde van je wenkbrauw. Dit zal dienen als guideline voor je oogschaduw.


Begin met een lichte bruine oogschaduw en maak dit de overgangskleur in de arcadeboog. Breng daarna een even laagje zwarte geleyeliner aan op het bewegend deel van het ooglid. Blend de harde randen uit met een zwarte kleur en maak de overgang zachter met een steeds een lichtere kleur te gebruiken tot aan het lichte bruin in de arcadeboog.

Wanneer je tevreden bent met je resultaat kan je de plakband voorzichtig verwijderen, je gezicht verder maquilleren en daarna je onderste wimperlijn aanzetten met een donkere oogschaduw, voor die intense blik. Werk af met mascara en eventueel wat valse wimper en voilà!

xoxo 
Le Visage