maandag 11 januari 2016

DIY How to remove blackheads

Heb je veel last van mee-eters? Hieronder vind je enkele makkelijke DIY's die je thuis kan uitproberen!


Mee-eters zijn  het gevolg van opeenhoping van talg, dode huidcellen, kleine haartjes en bacteriën. Ze zien eruit als zwarte puntjes omdat de verstopping op de huidoppervlak ligt en dus in contact komt met licht en zuurstof.

We zien zwarte puntjes vooral terugkomen op de neus omdat onze haarzakjes daar klein en niet zo diep zijn. Het is dus belangrijk dat je je gezicht goed reinigt. Zowel 's morgens als 's avonds, anders worden de zwarte puntjes omgevormd tot puistjes.

DIY 1
Je mengt een eetlepel (zee)zout met een halve eetlepel citroensap en een eetlepel water. Deze breng je aan met je vingertoppen in cirkelvormige bewegingen. Dit doe je gedurende 3 minuten ongeveer, daarna spoel je best af met lauw water en gebruik je na enkele minuten terug koud water om je poriën te sluiten.


DIY 2
Voor het volgende heb je enkel 1 product nodig en dat is honing! Hoe plakkeriger, hoe beter ;-) Eventjes laten intrekken en daarna afspoelen. Het trekt de mee-eters zachtjes uit de poriën.

DIY 3
Heb je vettige zones dan kan je een scrub maken met nootmuskaat en melk. Nootmuskaat neemt de olie op en de lactosezuren verwijderen de dode huidcellen, but be gentle with the scrubbing zodat je je huid niet beschadigt ;-)


Moesten deze Do It YourSelves niet werken dan ben je altijd welkom bij Le Visage voor een volledig huidanalyse om zo een professionele oplossing te vinden!

xoxo, Le Visage